Ernæringsdata for Appelsinjuice

Energiindholdet i 100 gram Appelsinjuice er 43 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 180 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,6 g protein, 0,1 g fedt og 9,9 g kulhydrat.

  • Protein: 0,6 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 9,9 gram

Af de 9,9 g kulhydrat er 9,7 g tilgængeligt de overskydende 0,2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Appelsinjuice er der 0,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Appelsinjuice. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen for eksempel bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Appelsinjuice er 0,6 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Appelsinjuice
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)180 KJ
Energi i kilokalorie43 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt9,9 g
→ Kulhydrat tilgængeligt9,7 g
→ Kostfibre0,2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,4 g
Vand89 g (ml)

Vitaminer i Appelsinjuice

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Appelsinjuice, konserves. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Appelsinjuice
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin2,42 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Appelsinjuice
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,06 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,028 mg
B3-vitamin0,314 NE
→ Niacin0,347 mg
→ Tryptofans bidrag0,033 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,15 mg
B6-vitamin0,049 mg
B8-vitamin, Biotin0,89 µg
B9-vitamin, Folat16 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin39,4 mg

Mineraler i Appelsinjuice

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, essentielle for at fastholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Appelsinjuice
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk17,1 mg
Fosfor (P), Phosphor21,6 mg
Jern (Fe)0,18 mg
Jod (I)0,4 µg
Kalium (K)168 mg
Kobber (Cu)0,038 mg
Krom (Cr), Chrom0,4 µg
Magnesium (Mg)10 mg
Mangan (Mn)0,014 mg
Natrium (Na)15 mg
Nikkel (Ni)0,6 µg
Selen (Se)0,042 µg
Zink (Zn)0,061 mg

Sukkerarter i Appelsinjuice

Det totale indhold af sukkerarter i Appelsinjuice er 8,4 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Appelsinjuice
SukkerartMængde
Fructose2,8 g
Glucose3,4 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose2,2 g

Glykæmisk indeks for Appelsinjuice

Appelsinjuice har et glykæmisk indeks (GI) på 5. Som betyder, at en potion Appelsinjuice skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 5 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Appelsinjuice er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Appelsinjuice Orange juice, canned. Det kan være en nyttig information hvis du fx anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Appelsinjuice, konserves.