Ernæringsdata for Appelsin

Energiindholdet i 100 gram Appelsin er 51 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 215 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,6 g fedt og 11,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 11,5 gram

Af de 11,5 g kulhydrat er 9,5 g tilgængeligt de tilbageværende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Appelsin er der 0,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Appelsin. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Appelsin er 0,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Appelsin
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)215 KJ
Energi i kilokalorie51 kcal
Fedt i alt0,6 g
→ Mættede fedtsyrer0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt11,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt9,5 g
→ Kostfibre2 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,4 g
Vand87 g (ml)

Vitaminer i Appelsin

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Appelsin, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Appelsin
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin4 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,55 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,55 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Appelsin
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,086 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,032 mg
B3-vitamin0,3 NE
→ Niacin0,4 mg
→ Tryptofans bidrag0,1 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,18 mg
B6-vitamin0,082 mg
B8-vitamin, Biotin0,89 µg
B9-vitamin, Folat46,2 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin60,8 mg

Mineraler i Appelsin

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Appelsin
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk35,4 mg
Fosfor (P), Phosphor22,1 mg
Jern (Fe)0,138 mg
Jod (I)0,3 µg
Kalium (K)153 mg
Kobber (Cu)0,07 mg
Krom (Cr), Chrom0,2 µg
Magnesium (Mg)10,4 mg
Mangan (Mn)0,042 mg
Natrium (Na)2 mg
Nikkel (Ni)3,18 µg
Selen (Se)0,05 µg
Zink (Zn)0,068 mg

Sukkerarter i Appelsin

Det samlede indhold af sukkerarter i Appelsin er 8,2 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Appelsin
SukkerartMængde
Fructose2,2 g
Glucose2,5 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose3,5 g

Glykæmisk indeks for Appelsin

Appelsin har et glykæmisk indeks (GI) på 42. Som betyder, at en potion Appelsin skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 42 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Appelsin er 4. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Appelsin er Orange, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Appelsin, rå.