Ernæringsdata for Appelsin

Energiindholdet i 100 gram Appelsin er 51 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 215 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,9 g protein, 0,6 g fedt og 11,5 g kulhydrat.

  • Protein: 0,9 gram
  • Fedt: 0,6 gram
  • Kulhydrat: 11,5 gram

Af de 11,5 g kulhydrat er 9,5 g tilgængeligt de tilbageværende 2 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Appelsin er der 0,6 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Appelsin. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Appelsin er 0,9 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, disse bruges dernæst til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Appelsin
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 215 KJ
Energi i kilokalorie 51 kcal
Fedt i alt 0,6 g
→ Mættede fedtsyrer 0,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0,1 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 11,5 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 9,5 g
→ Kostfibre 2 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 0,4 g
Vand 87 g (ml)

Vitaminer i Appelsin

I listen nedenunder fremgår vitaminfordelingen i Appelsin, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en god kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Appelsin
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 4 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,55 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,55 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Appelsin
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,086 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,032 mg
B3-vitamin 0,3 NE
→ Niacin 0,4 mg
→ Tryptofans bidrag 0,1 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,18 mg
B6-vitamin 0,082 mg
B8-vitamin, Biotin 0,89 µg
B9-vitamin, Folat 46,2 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 60,8 mg

Mineraler i Appelsin

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende livsstil. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Appelsin
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 35,4 mg
Fosfor (P), Phosphor 22,1 mg
Jern (Fe) 0,138 mg
Jod (I) 0,3 µg
Kalium (K) 153 mg
Kobber (Cu) 0,07 mg
Krom (Cr), Chrom 0,2 µg
Magnesium (Mg) 10,4 mg
Mangan (Mn) 0,042 mg
Natrium (Na) 2 mg
Nikkel (Ni) 3,18 µg
Selen (Se) 0,05 µg
Zink (Zn) 0,068 mg

Sukkerarter i Appelsin

Det samlede indhold af sukkerarter i Appelsin er 8,2 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Appelsin
Sukkerart Mængde
Fructose 2,2 g
Glucose 2,5 g
Lactose g
Maltose g
Saccharose 3,5 g

Glykæmisk indeks for Appelsin

Appelsin har et glykæmisk indeks (GI) på 42. Som betyder, at en potion Appelsin skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 42 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Appelsin er 4. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Appelsin er Orange, raw. Det kan være en god information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk hjemmeside. Har du brug for at søge information om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Appelsin, rå.