Ernæringsdata for Ansjos på dåse

Energiindholdet i 100 gram Ansjos på dåse er 210 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 879 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 13,4 g protein, 13 g fedt og 10 g kulhydrat.

  • Protein: 13,4 gram
  • Fedt: 13 gram
  • Kulhydrat: 10 gram

Af de 10 g kulhydrat er 10 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en primær ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Ansjos på dåse er der 13 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Ansjos på dåse. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeså en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Ansjos på dåse er 13,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Ansjos på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 879 KJ
Energi i kilokalorie 210 kcal
Fedt i alt 13 g
→ Mættede fedtsyrer 3,3 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 4,3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 2,7 g
Kolesterol 90 mg
Kulhydrat i alt 10 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 10 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 10 g
Alkohol 0 g
Aske 9,6 g
Vand 53 g (ml)

Vitaminer i Ansjos på dåse

I listen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Ansjos, marineret, konserves. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende element af en god kost, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Ansjos på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 390 RE
D-vitamin 14 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,9 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,9 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Ansjos på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,006 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,12 mg
B3-vitamin 1,1 NE
→ Niacin 3,43 mg
→ Tryptofans bidrag 2,33 mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin 0,175 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 16 µg
B12-vitamin 3,5 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Ansjos på dåse

I listen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, fundamentale for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Ansjos på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 145 mg
Fosfor (P), Phosphor 210 mg
Jern (Fe) 1,8 mg
Jod (I) 30 µg
Kalium (K) 165 mg
Kobber (Cu) 0,16 mg
Krom (Cr), Chrom 2 µg
Magnesium (Mg) 18,3 mg
Mangan (Mn) 0,1 mg
Natrium (Na) 3606 mg
Nikkel (Ni) 5 µg
Selen (Se) 20 µg
Zink (Zn) 3,4 mg

Sukkerarter i Ansjos på dåse

Det samlede indhold af sukkerarter i Ansjos på dåse er 10 g. I listen nedenunder fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Ansjos på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Ansjos på dåse

Ansjos på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 7. Hvilket medfører, at en potion Ansjos på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 7 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Ansjos på dåse er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Ansjos på dåse Anchovy, pickled, canned. Det kan være en vigtig viden hvis du fx anvender en engelsksproget kogebog. Har du brug for at søge efter information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Ansjos, marineret, konserves.