Ernæringsdata for Andelever
Energiindholdet i 100 gram Andelever er 131 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 548 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,7 g protein, 4,6 g fedt og 3,5 g kulhydrat.
- Protein: 18,7 gram
- Fedt: 4,6 gram
- Kulhydrat: 3,5 gram
Af de 3,5 g kulhydrat er 3,5 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Andelever er der 4,6 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Andelever. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en afgørende funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Andelever er 18,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges dernæst til af bygge de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 548 KJ |
Energi i kilokalorie | 131 kcal |
Fedt i alt | 4,6 g |
→ Mættede fedtsyrer | 1,4 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0,7 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0,6 g |
Kolesterol | 515 mg |
Kulhydrat i alt | 3,5 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 3,5 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 1,3 g |
Vand | 71,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Andelever
I tabellen nedenfor fremgår vitaminindholdet i Lever, ande, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende bestanddel af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 11984 RE |
D-vitamin | µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,562 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,892 mg |
B3-vitamin | 6,5 NE |
→ Niacin | 10,8 mg |
→ Tryptofans bidrag | 4,33 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 6,18 mg |
B6-vitamin | 0,76 mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | 738 µg |
B12-vitamin | 54 µg |
C-vitamin | 4,5 mg |
Mineraler i Andelever
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 11 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 269 mg |
Jern (Fe) | 30,5 mg |
Jod (I) | µg |
Kalium (K) | 240 mg |
Kobber (Cu) | 5,96 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,845 µg |
Magnesium (Mg) | 20 mg |
Mangan (Mn) | 0,258 mg |
Natrium (Na) | 77 mg |
Nikkel (Ni) | 1,4 µg |
Selen (Se) | 124 µg |
Zink (Zn) | 3,07 mg |
Sukkerarter i Andelever
Det totale indhold af sukkerarter i Andelever er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Andelever
Andelever har et glykæmisk indeks (GI) på 2. Det vil sige, at en potion Andelever giver en blodsukkerrespons, som svarer til 2 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.
Glykæmisk load (GL) for Andelever er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
På engelsk hedder Andelever Liver, duck, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en amerikansk kogebog. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Lever, ande, rå.