Ernæringsdata for Andekød

Energiindholdet i 100 gram Andekød er 120 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 500 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18,3 g protein, 5,1 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18,3 gram
  • Fedt: 5,1 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en fundamental bestanddel i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Andekød er der 5,1 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Andekød. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Andekød er 18,3 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de benyttes efterfølgende til af skabe de proteinstoffer, som kroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Andekød
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 500 KJ
Energi i kilokalorie 120 kcal
Fedt i alt 5,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0,5 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 3 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,5 g
Kolesterol 77 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1,1 g
Vand 73,8 g (ml)

Vitaminer i Andekød

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i And, kød, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Andekød
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 24 RE
D-vitamin 1 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Andekød
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,36 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,45 mg
B3-vitamin 5,3 NE
→ Niacin 9,47 mg
→ Tryptofans bidrag 4,17 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 1,6 mg
B6-vitamin 0,34 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 48 µg
B12-vitamin 0,4 µg
C-vitamin 5,8 mg

Mineraler i Andekød

I listen nedenunder ses mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at bevare en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Andekød
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 11 mg
Fosfor (P), Phosphor 203 mg
Jern (Fe) 1,2 mg
Jod (I) 1,2 µg
Kalium (K) 297 mg
Kobber (Cu) 0,14 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,019 mg
Natrium (Na) 86 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 24 µg
Zink (Zn) 1,35 mg

Sukkerarter i Andekød

Det samlede indhold af sukkerarter i Andekød er 0 g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Andekød
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Andekød

Andekød har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Hvilket medfører, at en potion Andekød forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil forårsage.

Glykæmisk load (GL) for Andekød er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Andekød Duck, flesh only, raw. Det kan være en god viden hvis du f.eks. anvender en engelsksproget hjemmeside. Har du behov for at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen And, kød, rå.