Ernæringsdata for Ål

Energiindholdet i 100 gram Ål er 318 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1331 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 18 g protein, 27,7 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 18 gram
  • Fedt: 27,7 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Ål er der 27,7 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Ål. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen f.eks. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en vigtig funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Ål er 18 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de bruges derpå til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Ål
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)1331 KJ
Energi i kilokalorie318 kcal
Fedt i alt27,7 g
→ Mættede fedtsyrer7,6 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer12,2 g
→ Flerumættede fedtsyrer5,2 g
Kolesterol108 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand53,3 g (ml)

Vitaminer i Ål

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Ål, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god kost, at spise varieret, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Ål
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin1800 RE
D-vitamin30 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin8 a-TE
→ Alfa-tokoferol8 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Ål
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,15 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,31 mg
B3-vitamin3,8 NE
→ Niacin6,47 mg
→ Tryptofans bidrag2,67 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,141 mg
B6-vitamin0,244 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat14 µg
B12-vitamin4,4 µg
C-vitamin1 mg

Mineraler i Ål

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, essentielle for at opretholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Ål
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk35 mg
Fosfor (P), Phosphor200 mg
Jern (Fe)0,35 mg
Jod (I)25 µg
Kalium (K)256 mg
Kobber (Cu)0,03 mg
Krom (Cr), Chrom1,2 µg
Magnesium (Mg)15 mg
Mangan (Mn)0,03 mg
Natrium (Na)46 mg
Nikkel (Ni)0,17 µg
Selen (Se)26,3 µg
Zink (Zn)2 mg

Sukkerarter i Ål

Det totale indhold af sukkerarter i Ål er 0 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Ål
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Ål

Ål har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Det vil sige, at en potion Ål skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Ål er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Det engelske navn for Ål er Eel, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at finde data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Ål, rå.