Ernæringsdata for Agurk

Energiindholdet i 100 gram Agurk er 11 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 45 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,7 g protein, 0,1 g fedt og 2,1 g kulhydrat.

  • Protein: 0,7 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 2,1 gram

Af de 2,1 g kulhydrat er 1,4 g tilgængeligt de overskydende 0,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.

I 100 g Agurk er der 0,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Agurk. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Agurk er 0,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.

Ernæringsindhold i 100 g Agurk
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)45 KJ
Energi i kilokalorie11 kcal
Fedt i alt0,1 g
→ Mættede fedtsyrer0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer0 g
→ Flerumættede fedtsyrer0 g
Kolesterol0 mg
Kulhydrat i alt2,1 g
→ Kulhydrat tilgængeligt1,4 g
→ Kostfibre0,7 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske0,4 g
Vand96,7 g (ml)

Vitaminer i Agurk

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Agurk, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Agurk
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin5,17 RE
D-vitamin0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,15 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,15 mg
K-vitamin16,4 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Agurk
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,017 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,017 mg
B3-vitamin0,2 NE
→ Niacin0,283 mg
→ Tryptofans bidrag0,083 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,3 mg
B6-vitamin0,034 mg
B8-vitamin, Biotin0,4 µg
B9-vitamin, Folat17,6 µg
B12-vitamin0 µg
C-vitamin13,7 mg

Mineraler i Agurk

I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Agurk
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk20,7 mg
Fosfor (P), Phosphor25,3 mg
Jern (Fe)0,22 mg
Jod (I)0,3 µg
Kalium (K)136 mg
Kobber (Cu)0,028 mg
Krom (Cr), Chrom1,7 µg
Magnesium (Mg)9,23 mg
Mangan (Mn)0,1 mg
Natrium (Na)10 mg
Nikkel (Ni)0,6 µg
Selen (Se)0,3 µg
Zink (Zn)0,129 mg

Sukkerarter i Agurk

Det totale indhold af sukkerarter i Agurk er 1,02 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Agurk
SukkerartMængde
Fructose0,71 g
Glucose0,31 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Agurk

Agurk har et glykæmisk indeks (GI) på 45. Som betyder, at en potion Agurk skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 45 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Agurk er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Agurk hedder på engelsk Cucumber, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Agurk, rå.