Ernæringsdata for Agurk
Energiindholdet i 100 gram Agurk er 11 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 45 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,7 g protein, 0,1 g fedt og 2,1 g kulhydrat.
- Protein: 0,7 gram
- Fedt: 0,1 gram
- Kulhydrat: 2,1 gram
Af de 2,1 g kulhydrat er 1,4 g tilgængeligt de overskydende 0,7 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en essentiel ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Agurk er der 0,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Agurk. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en essentiel opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Agurk er 0,7 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal organismen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes derpå til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen er bygget af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 45 KJ |
Energi i kilokalorie | 11 kcal |
Fedt i alt | 0,1 g |
→ Mættede fedtsyrer | 0 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 0 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 0 g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 2,1 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 1,4 g |
→ Kostfibre | 0,7 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,4 g |
Vand | 96,7 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Agurk
I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Agurk, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt bestanddel af en hensigtsmæssig kost, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 5,17 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 0,15 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 0,15 mg |
K-vitamin | 16,4 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,017 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,017 mg |
B3-vitamin | 0,2 NE |
→ Niacin | 0,283 mg |
→ Tryptofans bidrag | 0,083 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 0,3 mg |
B6-vitamin | 0,034 mg |
B8-vitamin, Biotin | 0,4 µg |
B9-vitamin, Folat | 17,6 µg |
B12-vitamin | 0 µg |
C-vitamin | 13,7 mg |
Mineraler i Agurk
I tabellen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at fastholde en velfungerende livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne blot af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 20,7 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 25,3 mg |
Jern (Fe) | 0,22 mg |
Jod (I) | 0,3 µg |
Kalium (K) | 136 mg |
Kobber (Cu) | 0,028 mg |
Krom (Cr), Chrom | 1,7 µg |
Magnesium (Mg) | 9,23 mg |
Mangan (Mn) | 0,1 mg |
Natrium (Na) | 10 mg |
Nikkel (Ni) | 0,6 µg |
Selen (Se) | 0,3 µg |
Zink (Zn) | 0,129 mg |
Sukkerarter i Agurk
Det totale indhold af sukkerarter i Agurk er 1,02 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | 0,71 g |
Glucose | 0,31 g |
Lactose | 0 g |
Maltose | 0 g |
Saccharose | 0 g |
Glykæmisk indeks for Agurk
Agurk har et glykæmisk indeks (GI) på 45. Som betyder, at en potion Agurk skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 45 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Agurk er 1. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Agurk hedder på engelsk Cucumber, raw. Det kan være en god viden hvis du for eksempel benytter en amerikansk opskrift. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Agurk, rå.