Ernæringsdata for Agar

Energiindholdet i 100 gram Agar er 306 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1280 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,3 g protein, 0,3 g fedt og 75 g kulhydrat.

  • Protein: 2,3 gram
  • Fedt: 0,3 gram
  • Kulhydrat: 75 gram

Af de 75 g kulhydrat er 70 g tilgængeligt de resterende 5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Agar er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Agar. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Agar er 2,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Agar
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 1280 KJ
Energi i kilokalorie 306 kcal
Fedt i alt 0,3 g
→ Mættede fedtsyrer g
→ Enkeltumættede fedtsyrer g
→ Flerumættede fedtsyrer g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 75 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 70 g
→ Kostfibre 5 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 3,2 g
Vand 19,9 g (ml)

Vitaminer i Agar

I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Tang, agar. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Agar
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin a-TE
→ Alfa-tokoferol mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Agar
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0 mg
B3-vitamin 0 NE
→ Niacin 0 mg
→ Tryptofans bidrag mg
B5-vitamin, Pantothensyre mg
B6-vitamin mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat µg
B12-vitamin µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Agar

I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Agar
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 690 mg
Fosfor (P), Phosphor 14 mg
Jern (Fe) 9 mg
Jod (I) 36000 µg
Kalium (K) 29 mg
Kobber (Cu) 0,5 mg
Krom (Cr), Chrom µg
Magnesium (Mg) mg
Mangan (Mn) mg
Natrium (Na) 4 mg
Nikkel (Ni) 200 µg
Selen (Se) 0 µg
Zink (Zn) 1 mg

Sukkerarter i Agar

Det samlede indhold af sukkerarter i Agar er g. I listen nedenunder ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Agar
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Agar

Agar har et glykæmisk indeks (GI) på 53. Det betyder, at en potion Agar forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 53 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Agar er 37. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Agar hedder på engelsk Seaweed, agar. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Tang, agar.