Ernæringsdata for Agar
Energiindholdet i 100 gram Agar er 306 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 1280 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 2,3 g protein, 0,3 g fedt og 75 g kulhydrat.
- Protein: 2,3 gram
- Fedt: 0,3 gram
- Kulhydrat: 75 gram
Af de 75 g kulhydrat er 70 g tilgængeligt de resterende 5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en vigtig bestanddel i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Agar er der 0,3 g fedt. Fedt kan grundlæggende opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen herunder ses fordelingen af fedt i Agar. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen fx bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Agar er 2,3 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne gøre brug af proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 1280 KJ |
Energi i kilokalorie | 306 kcal |
Fedt i alt | 0,3 g |
→ Mættede fedtsyrer | g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | g |
→ Flerumættede fedtsyrer | g |
Kolesterol | 0 mg |
Kulhydrat i alt | 75 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 70 g |
→ Kostfibre | 5 g |
Tilsat sukker | 0 g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 3,2 g |
Vand | 19,9 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Agar
I listen nedenunder ses vitaminfordelingen i Tang, agar. Vitaminerne er inddelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et afgørende delelement af en sund diæt, at spise alsidigt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 0 RE |
D-vitamin | 0 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | a-TE |
→ Alfa-tokoferol | mg |
K-vitamin | µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0 mg |
B3-vitamin | 0 NE |
→ Niacin | 0 mg |
→ Tryptofans bidrag | mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | mg |
B6-vitamin | mg |
B8-vitamin, Biotin | µg |
B9-vitamin, Folat | µg |
B12-vitamin | µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Agar
I listen nedenunder ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, vigtige for at bevare en velfungerende krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 690 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 14 mg |
Jern (Fe) | 9 mg |
Jod (I) | 36000 µg |
Kalium (K) | 29 mg |
Kobber (Cu) | 0,5 mg |
Krom (Cr), Chrom | µg |
Magnesium (Mg) | mg |
Mangan (Mn) | mg |
Natrium (Na) | 4 mg |
Nikkel (Ni) | 200 µg |
Selen (Se) | 0 µg |
Zink (Zn) | 1 mg |
Sukkerarter i Agar
Det samlede indhold af sukkerarter i Agar er g. I listen nedenunder ses fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Agar
Agar har et glykæmisk indeks (GI) på 53. Det betyder, at en potion Agar forårsager en blodsukkerrespons, som svarer til 53 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.
Glykæmisk load (GL) for Agar er 37. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Agar hedder på engelsk Seaweed, agar. Det kan være en nyttig information hvis du eksempelvis benytter en engelsksproget opskrift. Har du behov for at søge viden om kost- og ernæring på dette produkt i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med sætningen Tang, agar.