Ernæringsdata for Afpudset svinemørbrad

Energiindholdet i 100 gram Afpudset svinemørbrad er 119 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 499 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 21,1 g protein, 3,8 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 21,1 gram
  • Fedt: 3,8 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de overskydende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en grundliggende ingrediens i en sund diæt. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør højest 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Afpudset svinemørbrad er der 3,8 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenfor ses fordelingen af fedt i Afpudset svinemørbrad. Fedt kan også findes som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Afpudset svinemørbrad er 21,1 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne anvende proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes herefter til af opbygge de proteinstoffer, som kroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Afpudset svinemørbrad
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)499 KJ
Energi i kilokalorie119 kcal
Fedt i alt3,8 g
→ Mættede fedtsyrer1,4 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer1,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,6 g
Kolesterol60 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1,2 g
Vand74,3 g (ml)

Vitaminer i Afpudset svinemørbrad

I tabellen nedenfor ses vitaminindholdet i Svinemørbrad, afpudset, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en god diæt, at spise forskelligt, for at få dækket kroppens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Afpudset svinemørbrad
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,505 µg
→ D3 cholecalciferol0,075 µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,1 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,1 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Afpudset svinemørbrad
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin1,14 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,236 mg
B3-vitamin4,2 NE
→ Niacin8,03 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,79 mg
B6-vitamin0,374 mg
B8-vitamin, Biotin2,6 µg
B9-vitamin, Folat3,2 µg
B12-vitamin0,6 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Afpudset svinemørbrad

I tabellen nedenfor ses mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, vigtige for at fastholde en velfungerende krop. Til forskel fra vitaminer består mineralerne bare af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Afpudset svinemørbrad
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk8 mg
Fosfor (P), Phosphor220 mg
Jern (Fe)1,02 mg
Jod (I)1,1 µg
Kalium (K)480 mg
Kobber (Cu)0,1 mg
Krom (Cr), Chrom2,1 µg
Magnesium (Mg)25,6 mg
Mangan (Mn)0,014 mg
Natrium (Na)100 mg
Nikkel (Ni)2,2 µg
Selen (Se)10,4 µg
Zink (Zn)1,84 mg

Sukkerarter i Afpudset svinemørbrad

Det totale indhold af sukkerarter i Afpudset svinemørbrad er 0 g. I tabellen nedenfor ses fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Afpudset svinemørbrad
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Afpudset svinemørbrad

Afpudset svinemørbrad har et glykæmisk indeks (GI) på 0. Som betyder, at en potion Afpudset svinemørbrad giver en blodsukkerrespons, som svarer til 0 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.

Glykæmisk load (GL) for Afpudset svinemørbrad er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en potion ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Afpudset svinemørbrad Pork, tenderloin, trimmed, raw. Det kan være en god viden hvis du fx benytter en engelsksproget kogebog. Har du lyst til at søge efter data om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Svinemørbrad, afpudset, rå.