Ernæringsdata for Afpudset oksehøjreb

Energiindholdet i 100 gram Afpudset oksehøjreb er 135 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 566 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,4 g protein, 5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 22,4 gram
  • Fedt: 5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Afpudset oksehøjreb er der 5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Afpudset oksehøjreb. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Afpudset oksehøjreb er 22,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Afpudset oksehøjreb
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 566 KJ
Energi i kilokalorie 135 kcal
Fedt i alt 5 g
→ Mættede fedtsyrer 2,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 2,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0,2 g
Kolesterol 64 mg
Kulhydrat i alt 0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 0 g
→ Kostfibre 0 g
Tilsat sukker 0 g
Alkohol 0 g
Aske 1 g
Vand 71,6 g (ml)

Vitaminer i Afpudset oksehøjreb

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Afpudset oksehøjreb
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 0 RE
D-vitamin 0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,19 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,19 mg
K-vitamin 0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Afpudset oksehøjreb
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,042 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,15 mg
B3-vitamin 6,1 NE
→ Niacin 9,93 mg
→ Tryptofans bidrag 3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,9 mg
B6-vitamin 0,5 mg
B8-vitamin, Biotin 0 µg
B9-vitamin, Folat 7 µg
B12-vitamin 1,4 µg
C-vitamin 0 mg

Mineraler i Afpudset oksehøjreb

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Afpudset oksehøjreb
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 5 mg
Fosfor (P), Phosphor 170 mg
Jern (Fe) 1,8 mg
Jod (I) 0,8 µg
Kalium (K) 340 mg
Kobber (Cu) 0,09 mg
Krom (Cr), Chrom 4 µg
Magnesium (Mg) 22 mg
Mangan (Mn) 0,011 mg
Natrium (Na) 60 mg
Nikkel (Ni) 0,7 µg
Selen (Se) 10,2 µg
Zink (Zn) 4,6 mg

Sukkerarter i Afpudset oksehøjreb

Det samlede indhold af sukkerarter i Afpudset oksehøjreb er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Afpudset oksehøjreb
Sukkerart Mængde
Fructose 0 g
Glucose 0 g
Lactose 0 g
Maltose 0 g
Saccharose 0 g

Glykæmisk indeks for Afpudset oksehøjreb

Afpudset oksehøjreb har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Afpudset oksehøjreb giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Afpudset oksehøjreb er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Afpudset oksehøjreb hedder på engelsk Beef, striploin “cap off”, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå.