Ernæringsdata for Afpudset oksehøjreb

Energiindholdet i 100 gram Afpudset oksehøjreb er 135 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 566 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 22,4 g protein, 5 g fedt og 0 g kulhydrat.

  • Protein: 22,4 gram
  • Fedt: 5 gram
  • Kulhydrat: 0 gram

Af de 0 g kulhydrat er 0 g tilgængeligt de tilbageværende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig ingrediens i en sund kost. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Afpudset oksehøjreb er der 5 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I listen nedenfor ses fordelingen af fedt i Afpudset oksehøjreb. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har også en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Afpudset oksehøjreb er 22,4 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, de benyttes fremdeles til af bygge de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.

Ernæringsindhold i 100 g Afpudset oksehøjreb
TypeMængde
Energi i KJ (kilojoule)566 KJ
Energi i kilokalorie135 kcal
Fedt i alt5 g
→ Mættede fedtsyrer2,1 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer2,4 g
→ Flerumættede fedtsyrer0,2 g
Kolesterol64 mg
Kulhydrat i alt0 g
→ Kulhydrat tilgængeligt0 g
→ Kostfibre0 g
Tilsat sukker0 g
Alkohol0 g
Aske1 g
Vand71,6 g (ml)

Vitaminer i Afpudset oksehøjreb

I listen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et essentielt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Afpudset oksehøjreb
Fedtopløseligt VitaminMængde
A-vitamin0 RE
D-vitamin0,4 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin0,19 a-TE
→ Alfa-tokoferol0,19 mg
K-vitamin0 µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Afpudset oksehøjreb
Vandopløseligt VitaminMængde
B1-vitamin, Thiamin0,042 mg
B2-vitamin, Riboflavin0,15 mg
B3-vitamin6,1 NE
→ Niacin9,93 mg
→ Tryptofans bidrag3,83 mg
B5-vitamin, Pantothensyre0,9 mg
B6-vitamin0,5 mg
B8-vitamin, Biotin0 µg
B9-vitamin, Folat7 µg
B12-vitamin1,4 µg
C-vitamin0 mg

Mineraler i Afpudset oksehøjreb

I listen nedenfor fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, afgørende for at vedligeholde en sund krop. Modsat vitaminer består mineralerne kun af ét stof.

Mineraleindhold i 100 g Afpudset oksehøjreb
MineralMængde
Calcium (Ca), Kalk5 mg
Fosfor (P), Phosphor170 mg
Jern (Fe)1,8 mg
Jod (I)0,8 µg
Kalium (K)340 mg
Kobber (Cu)0,09 mg
Krom (Cr), Chrom4 µg
Magnesium (Mg)22 mg
Mangan (Mn)0,011 mg
Natrium (Na)60 mg
Nikkel (Ni)0,7 µg
Selen (Se)10,2 µg
Zink (Zn)4,6 mg

Sukkerarter i Afpudset oksehøjreb

Det samlede indhold af sukkerarter i Afpudset oksehøjreb er 0 g. I listen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Afpudset oksehøjreb
SukkerartMængde
Fructose0 g
Glucose0 g
Lactose 0 g
Maltose0 g
Saccharose0 g

Glykæmisk indeks for Afpudset oksehøjreb

Afpudset oksehøjreb har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Som betyder, at en potion Afpudset oksehøjreb giver en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Afpudset oksehøjreb er 0. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

Afpudset oksehøjreb hedder på engelsk Beef, striploin “cap off”, raw. Det kan være en vigtig information hvis du eksempelvis anvender en amerikansk opskrift. Har du behov for at finde viden om kost- og ernæring på denne fødevarer i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Oksekød, højrebsfilet, afpudset, rå.