Ernæringsdata for Æg
Energiindholdet i 100 gram Æg er 142 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 594 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 12,6 g protein, 9,9 g fedt og 0,8 g kulhydrat.
- Protein: 12,6 gram
- Fedt: 9,9 gram
- Kulhydrat: 0,8 gram
Af de 0,8 g kulhydrat er 0,8 g tilgængeligt de resterende 0 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund diæt. Ifølge gældende anbefalingerne bør maks. 50 procent af den daglige energi komme fra kulhydrat.
Hvordan vil du tabe dig?
+Slankeplastre
+Appetitnedsættelse
+Fedtforbrændere
+Stofskifte Boostere
+Fedtforbrændere
I 100 g Æg er der 9,9 g fedt. Fedt kan basalt set opdeles i 3 fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen nedenunder ses fordelingen af fedt i Æg. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen eksempelvis bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en afgørende opgave i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.
Proteinindholdet i Æg er 12,6 g pr. 100 g. Protein er afgørende for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først nedbryde dem til aminosyrer, de bruges fremdeles til af skabe de proteinstoffer, som menneskekroppen er sammensat af.
Type | Mængde |
---|---|
Energi i KJ (kilojoule) | 594 KJ |
Energi i kilokalorie | 142 kcal |
Fedt i alt | 9,9 g |
→ Mættede fedtsyrer | 2,6 g |
→ Enkeltumættede fedtsyrer | 3,8 g |
→ Flerumættede fedtsyrer | 1,8 g |
Kolesterol | 423 mg |
Kulhydrat i alt | 0,8 g |
→ Kulhydrat tilgængeligt | 0,8 g |
→ Kostfibre | 0 g |
Tilsat sukker | g |
Alkohol | 0 g |
Aske | 0,9 g |
Vand | 75,8 g (ml) |
Afsnit i denne artikel:
Vitaminer i Æg
I tabellen nedenunder fremgår vitaminindholdet i Æg, hele, rå. Vitaminerne er sorteret i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt element af en hensigtsmæssig kost, at spise varieret, for at få dækket kroppens vitaminbehov.
Fedtopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
A-vitamin | 208 RE |
D-vitamin | 1,75 µg |
→ D3 cholecalciferol | µg |
→ D2 ergocalciferol | µg |
E-vitamin | 1,8 a-TE |
→ Alfa-tokoferol | 1,8 mg |
K-vitamin | 0,3 µg |
Vandopløseligt Vitamin | Mængde |
---|---|
B1-vitamin, Thiamin | 0,07 mg |
B2-vitamin, Riboflavin | 0,45 mg |
B3-vitamin | 0,05 NE |
→ Niacin | 3,05 mg |
→ Tryptofans bidrag | 3 mg |
B5-vitamin, Pantothensyre | 1,6 mg |
B6-vitamin | 0,12 mg |
B8-vitamin, Biotin | 25 µg |
B9-vitamin, Folat | 21 µg |
B12-vitamin | 2 µg |
C-vitamin | 0 mg |
Mineraler i Æg
I tabellen nedenunder fremgår mineralindholdet i Tørret abrikos. Mineraler er, som vitaminer, nødvendige for at opretholde en sund livsstil. Modsat vitaminer består mineralerne bare af ét element.
Mineral | Mængde |
---|---|
Calcium (Ca), Kalk | 40 mg |
Fosfor (P), Phosphor | 210 mg |
Jern (Fe) | 2 mg |
Jod (I) | 21 µg |
Kalium (K) | 130 mg |
Kobber (Cu) | 0,07 mg |
Krom (Cr), Chrom | 0,465 µg |
Magnesium (Mg) | 13 mg |
Mangan (Mn) | 0,046 mg |
Natrium (Na) | 140 mg |
Nikkel (Ni) | 0,686 µg |
Selen (Se) | 23,3 µg |
Zink (Zn) | 1,4 mg |
Sukkerarter i Æg
Det samlede indhold af sukkerarter i Æg er 1 g. I tabellen nedenunder fremgår fordelingen.
Sukkerart | Mængde |
---|---|
Fructose | g |
Glucose | g |
Lactose | g |
Maltose | g |
Saccharose | g |
Glykæmisk indeks for Æg
Æg har et glykæmisk indeks (GI) på 1. Det betyder, at en potion Æg skaber en blodsukkerrespons, som svarer til 1 % af den stigning, samme mængde glukose vil give.
Glykæmisk load (GL) for Æg er 0. Glykæmisk load er et udtryk for mængden af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.
Ernæringsdata fra andre kilder
Æg hedder på engelsk Egg, chicken, whole, raw. Det kan være en vigtig information hvis du for eksempel anvender en engelsksproget kogebog. Har du behov for at finde information om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge efter Æg, hele, rå.