Ernæringsdata for Abrikos på dåse

Energiindholdet i 100 gram Abrikos på dåse er 66 kcal (kilokalorier), hvilket svarer til 278 KJ (kilojoule). Energier er fordelt på 0,5 g protein, 0,1 g fedt og 16,4 g kulhydrat.

  • Protein: 0,5 gram
  • Fedt: 0,1 gram
  • Kulhydrat: 16,4 gram

Af de 16,4 g kulhydrat er 14,9 g tilgængeligt de overskydende 1,5 g er kostfibre. Kulhydrat eller sakkarider er en væsentlig bestanddel i en sund kost. Ifølge aktuelle anbefalingerne bør allerhøjst 50 procent af den daglige energi stamme fra kulhydrat.

I 100 g Abrikos på dåse er der 0,1 g fedt. Fedt kan fundamental opdeles i tre fedtsyrer: Mættede, Enkeltumættede (monoumættede) og Flerumættede (polyumættede). I tabellen herunder ses fordelingen af fedt i Abrikos på dåse. Fedt findes også som kolesterol, en fedttype kroppen bl.a. bruger til at danne galdesyrer og D-vitamin. Fedt har ligeledes en central funktion i optagelsen af fedtopløselige vitaminer.

Proteinindholdet i Abrikos på dåse er 0,5 g pr. 100 g. Protein er essentiel for en sund og velfungerende krop. For at kunne bruge proteinerne skal kroppen først omdanne dem til aminosyrer, disse benyttes efterfølgende til af opbygge de proteinstoffer, som menneskekroppen består af.

Ernæringsindhold i 100 g Abrikos på dåse
Type Mængde
Energi i KJ (kilojoule) 278 KJ
Energi i kilokalorie 66 kcal
Fedt i alt 0,1 g
→ Mættede fedtsyrer 0 g
→ Enkeltumættede fedtsyrer 0 g
→ Flerumættede fedtsyrer 0 g
Kolesterol 0 mg
Kulhydrat i alt 16,4 g
→ Kulhydrat tilgængeligt 14,9 g
→ Kostfibre 1,5 g
Tilsat sukker 14,9 g
Alkohol 0 g
Aske 0,4 g
Vand 81,9 g (ml)

Vitaminer i Abrikos på dåse

I tabellen nedenfor fremgår vitaminfordelingen i Abrikos, konserves, let sukkerlage. Vitaminerne er opdelt i en fedtopløselig og en vandopløselig gruppe. Der er et vigtigt delelement af en hensigtsmæssig diæt, at spise forskelligt, for at få dækket organismens vitaminbehov.

Fedtopløselige vitaminer i 100 g Abrikos på dåse
Fedtopløseligt Vitamin Mængde
A-vitamin 65,4 RE
D-vitamin 0 µg
→ D3 cholecalciferol µg
→ D2 ergocalciferol µg
E-vitamin 0,89 a-TE
→ Alfa-tokoferol 0,89 mg
K-vitamin µg

Vandopløselige vitaminer i 100 g Abrikos på dåse
Vandopløseligt Vitamin Mængde
B1-vitamin, Thiamin 0,016 mg
B2-vitamin, Riboflavin 0,02 mg
B3-vitamin 0,304 NE
→ Niacin 0,454 mg
→ Tryptofans bidrag 0,15 mg
B5-vitamin, Pantothensyre 0,092 mg
B6-vitamin 0,054 mg
B8-vitamin, Biotin µg
B9-vitamin, Folat 2 µg
B12-vitamin 0 µg
C-vitamin 2,7 mg

Mineraler i Abrikos på dåse

I tabellen nedenfor fremgår mineralfordelingen i Tørret abrikos. Mineraler er, ligesom vitaminer, nødvendige for at vedligeholde en velfungerende livsstil. I modsætning til vitaminer består mineralerne kun af ét element.

Mineraleindhold i 100 g Abrikos på dåse
Mineral Mængde
Calcium (Ca), Kalk 11 mg
Fosfor (P), Phosphor 13 mg
Jern (Fe) 0,39 mg
Jod (I) µg
Kalium (K) 138 mg
Kobber (Cu) 0,079 mg
Krom (Cr), Chrom 12 µg
Magnesium (Mg) 8 mg
Mangan (Mn) 0,052 mg
Natrium (Na) 4 mg
Nikkel (Ni) µg
Selen (Se) 0,2 µg
Zink (Zn) 0,11 mg

Sukkerarter i Abrikos på dåse

Det samlede indhold af sukkerarter i Abrikos på dåse er 14,9 g. I tabellen nedenfor fremgår fordelingen.

Sukkerarter i 100 g Abrikos på dåse
Sukkerart Mængde
Fructose g
Glucose g
Lactose g
Maltose g
Saccharose g

Glykæmisk indeks for Abrikos på dåse

Abrikos på dåse har et glykæmisk indeks (GI) på 10. Det betyder, at en potion Abrikos på dåse giver en blodsukkerrespons, som svarer til 10 % af den stigning, samme mængde glukose vil skabe.

Glykæmisk load (GL) for Abrikos på dåse er 1. Glykæmisk load er et udtryk for indholdet af kulhydrat i en råvare ganget med fødevarens glykæmisk indeks.

Ernæringsdata fra andre kilder

På engelsk hedder Abrikos på dåse Apricot, canned, light syrup pack. Det kan være en vigtig viden hvis du fx benytter en engelsksproget hjemmeside. Har du lyst til at finde viden om kost- og ernæring på denne råvare i en anden kalorietabel, kan du med fordel søge med ordene Abrikos, konserves, let sukkerlage.